Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Nyári kézműves elfoglaltságok

Batikolás

A batikolás az alkotás öröme mellett lehetőséget ad arra, hogy egyedi darabokkal színesítsük öltözékünket, felfrissítsük ruhatárunkat. Jó állapotú, foltos ruhadarabokat megmenthetünk batikolással; egyedi asztalterítőt, paplan- és párnahuzatot, sőt, ágytakarót is készíthetünk ezzel az eljárással. Mintázáshoz a csomózásos vagy a viaszos módszert választhatjuk.

Ezzel a készlettel megismerkedhettek a batikolással: Öt festékszínt tartalmaz és a szükséges eszközöket.

Batikoló készlet 5 festékkel, gumival, kesztyűvel, tubusokkal:

Batikolt póló festő szett:

Egy másik pólóbatikoló készlet, ebben egy mintás póló található (pillangós, unikornisos), melyet batikolással tehettek egyedivé.

Batikolt - Újraszínezhető pólók (kreativhobby.hu)

 

Gyurmázás

A gyurmázást sosem lehet megunni, főleg ezekkel a selyemgyurmákkal:

Levegőn száradó, vízbázisú, könnyű rugalmas gyurma, légmentesen záródó műanyag tégelyekben.
Használhatjuk önmagában is, de különböző formákra rásimítható. Készíthetünk vele térbeli formákat, vagy sík kompozíciókat is. Kombinálhatjuk egymással a szemcsés, a gyöngyös és a sima gyurmákat.

 

Selyemgyurma - Gyurmák (kreativhobby.hu)

Gipszöntés

Egy régebbi bejegyzésünkben megnézhetitek a gipszöntés és festés menetét, és rengeteg öntőforma közül választhattok.

Húsvéti gipszkiöntő formák készítése (kreativhobby.hu)

5 darab különböző hangszer öntéséhez használható műanyag gipszöntő forma. A gipszöntés menete: önts vizet egy műanyag edénybe és szórj bele annyi gipszport, hogy a víz szintjét elérje! Keverd meg egy kicsit, majd rázogatással oszlasd el a buborékokat! Végül öntsd a masszát a kiválasztott formába! A gipsz már kb. fél óra elteltével megköt, így a figurák kivehetők a formából, de festeni csak teljes száradás után lehet, ami a figura méretétől függően 1-2 napig tart. Amennyiben akasztóval szeretnéd ellátni a figurát, az akasztót öntés után kis idővel kell a gipszbe helyezni. A kész gipszfigurák hátuljára mágneskorongot vagy mágnes darabot ragasztva hűtőmágneseket is készíthetsz. Gipszport 2 kg-os kiszerelésben rendelhetsz nálunk. A gipszöntő forma csokoládé és szappan kiöntésére is alkalmas. Az öntőforma többször is felhasználható. A kiönthető figurák mérete: 7-8 cm.

További öntőformák:

Mini maszkok

Szafari állatok

Tengeri állatok

Kreatív Hobby és Praktika magazin közös tervezésű egységcsomagjai

Praktika Magazin és a Kreatív Hobby közösen megalkotott termékei, ez a kedves kis figurák, amelyek egységcsomagban vásárolhatók meg. A csomagban minden megtalálható, amely a figurák elkészítéséhez szükséges, kivéve a tömőanyagot. 

Mosómaci párna

Nevéhez hűen előszeretettel tisztogatja táplálékát a mosómedve, ám a mackókhoz nem sok köze van ennek az aranyos állatkának. A Praktika Iparművésze Veszti Fanni ezúttal párnára álmodta meg jellegzetes, cuki pofiját - garantáltan imádni fogják kicsik és nagyok. 

Pandamaci

A pandák egészen egyedi kinézetű medvék. A sötét foltok a szemük körül úgy hatnak, mintha hatalmas szemük lenne. Ezt a pandamacit csinos szoknyával és eper nyaklánccal álmodták meg Nektek.

Hátizsákos oroszlán

Az "állatok királya" ihlette ezt az aranyos figurát. A mi oroszlánunk most kis kék hátizsákjával indul kalandos útjára. Legyél te is útitársa, kezdő lépésként készítsétek el a figurát, és már indulhattok is. 

További egységcsomagokat itt találtok.

Ezek közül néhány aranyos papírfigurát is ajánlok figyelmetekbe:

Készítsd Magad egységcsomagok papírszalagból, papírzsinórból. A változatos színű papírszalagok és papírzsinórok ihlették azt a bájos mesevilágot, melyet az ezekből készíthető tündérek és manók népesítenek be. Az egységcsomagokból bármelyikük könnyen elkészíthető. A csomagok tartalmazzák az adott figura elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, kiegészítőket és a részletes rajzos útmutatót. Az elkészítéshez hobbi ragasztót ajánlunk (nem része a csomagnak). A változatos színű papírszalagok és papírzsinórok külön is megrendelhetők. A figura mérete kb. 10-12 cm.

Katica

Kutyusok

Nyártündér

Epertündér

Oldalunkon a gyerek kategóriában további ötleteket is találhattok.

Kellemes nyarat és jó kézműveskedést kíván a Kreatív Hobby csapata.